– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490
– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490

TILAISINKO ELÄINLÄÄKÄRIN KOTIIN?

TILAISINKO ELÄINLÄÄKÄRIN KOTIIN?

Eläinlääkärin tilaaminen kotikäynnille lemmikki hoitamaan on selkeästi yleistymässä. Alla on listattu muutamia seikkoja, joita kannattaa ottaa huomioon, kun miettii eläinlääkärin tilaamista kotikäynnille.

1. Kotikäyntejä tekeviä eläinlääkäreitä on niin itsenäisinä yrittäjinä (jolloin hoitava eläinlääkäri on aina sama joka hoitokerralla) kuin myös useiden eläinlääkäriasemien tarjoamina palveluina. Eläinlääkäriasemilla voi olla useita henkilöitä, jotka tekevät kotikäyntejä, joten kysy aina mikäli haluat jonkun tietyn eläinlääkärin tulevan hoitamaan lemmikkiäsi. Petmobiilissa kotikäynnit hoitaa aina eläinlääkäri Laura Rajakallio. Minuun voit tutustua lisää kotisivujeni Esittely-osiossa.
Kotikäynneillä pystytään tekemään lähes aina peruspalveluita, kuten rokotuksia, terveystarkastuksia, mikrosirutuksia, pentutarkastuksia, kotieutanasioita sekä ottamaan rutiiniverinäytteitä, jotka tehdään joko myöhemmin klinikalla tai lähetetään ulkoiseen laboratorioon.
Petmobiilin klinikka-autossa pystytään tekemään yllämainittujen toimenpiteiden lisäksi myös perusverinäytteitä käynnin yhteydessä, jolloin tulokset saadaan samalla kertaa. Tämä helpottaa äkillisten sairastapausten diagnosointia sekä hoitoa. Klinikka-auto starttaa liikkeelle näillä näkymin huhtikuun alussa. Seuratkaa Instagramia sekä Facebook-sivujani, jossa ilmoitan, kun auto on saatu liikenteeseen.

2. Miksi tilata eläinlääkäri kotiin?

  • monen eläimen kanssa eläinlääkäriin meneminen on hankalaa. On helpompaa hoitaa koko lauma kotioloissa.
  • eläin pelkää matkustamista tai ei tule toimeen muiden eläimien kanssa
  • eläin on liian sairas matkustamiseen tai sitä on vaikea saada liikutettua autoon
  • omistajalla vaikeat kulkuyhteydet eläinlääkäriasemalle tai ei autoa käytössään
  • Mukavuus. Lapsille ei tarvitse järjestää hoitoa, eikä tarvitse jonottaa odotushuoneissa. Kotona voi mahdollisesti tehdä kotitöitä samalla kun eläinlääkäri hoitaa lemmikkiäsi.
  • tarttuvien tautien riski on pienempi kotikäynneillä, sillä lemmikki ei joudu kosketuksiin sairaiden eläinten kanssa
  • eläinlääkärin tilaaminen kotiin mahdollistaa eläimen hoidon sinun aikataulujesi mukaan, sillä kotikäyntejä tehdään hyvin joustavalla aikataululla
  • käynti stressaa sekä omistajaa että eläintä vähemmän
  • Lemmikin eutanasia on olosuhteisiin nähden huomattavan paljon rauhallisempi tilanne kotona, kuin klinikalla tehtynä. Eläinlääkärillä on usein myös sopimus pieneläintuhkaamon kanssa, jolloin lemmikin lähettäminen tuhkattavaksi onnistuu eläinlääkärin kautta, eikä omistajalle näin aiheudu vaivaa lemmikin hautaamisestai tai tuhkaamisesta.

3. Entäpä hinta – maksaako kotikäynti enemmän kuin klinikalla hoidattaminen?

Kotikäyntien hinta riippuu palveluntarjoajasta, mutta yleensä kotikäyntejä tekevillä eläinlääkäreillä/klinikoilla on palvelussaan ns. kotikäyntilisä tai lähtömaksu. Huolimatta hyvin henkilökohtaisesta ja kiireettömästä palvelusta, ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, että kotikäynnit olisivat kalliimpia kuin klinikoilla tapahtuva hoito. Kotikäyntien hintaa kannattaa siis kysyä etukäteen ja halutessaan verrata klinikan hintaan. Etenkin usean eläimen hoito tulee usein jopa halvemmaksi kerralla tehtynä. HUOM! Lähi-Tapiola myös korvaa toimenpiteiden lisäksi myös kotikäyntien matkakorvaukset verrattuna muihin vakuutusyhtiöihin.

4. Kotikäyntien rajoitukset- kaikkea ei voi tehdä kotona

Alla on listattuna seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun miettii tilatako eläinlääkäri kotiin, vai lähteäkö klinikalle:

  • Tapaturmaisen ontuman, onnettomuuden tai äkillisen hätätapauksen ollessa kyseessä kannattaa olla heti yhteydessä klinikalle, sillä kotikäyntejä tekevillä eläinlääkäreillä ei pääsääntöisesti ole käytössään röntgenlaitteita ja myöskään tehohoitoa ei pystytä tarjoamaan kotioloissa. Kotiolosuhteissa pystytään ainoastaan tarjoamaan kivunlievitystä sekä antamaan välitön ensiapu, mutta jatkohoito tapahtuu klinikalla tai eläinsairaalassa.
  • Leikkaukset: kotiolosuhteissa ei voida tehdä kirurgiaa hygieniasyiden sekä anestesiaturvallisuuden vuoksi. Nämä tehdään aina klinikoilla tai eläinsairaaloissa. Poikkeuksena ovat kissan kastraatiot/sterilaatiot sekä haavan ompelut ja hyvin pienet kirurgiset operaatiot klinikka-autossa tehtynä.
  • Aikataulutus: kotikäyntejä tekevä eläinlääkäri ei pysty hoitamaan päivän aikana yhtä monta eläintä, kuin klinikalla samassa ajassa. Aikaa menee sekä hoitamiseen että matkustamiseen, joten tämä seikka voi aiheuttaa sen, ettei kotikäyntiä saa järjestettyä välttämättä heti hädän sattuessa. Aina toki saa soittaa, jos tilanne onkin toinen tai tarvitset apua tilanteessa.
  • eläinlääkärillä ei useinkaan ole mukana hoitajaa /avustajaa, joten kiinnipitotilanteissa tarvitaan usein omistajan apua. Tämä kannattaa ottaa huomioon ja tarvittaessa hankkia apukädet paikalle, etenkin mikäli kyseessä on suuri tai hankalasti käsiteltävä eläin. Aggressiivisesta tai hyvin arasta eläimestä kannattaa myös mainita ajanvarauksen yhteydessä, jotta eläinlääkäri voi ottaa tarvittavat apuvälineet mukaansa käynnille ja saadaan käynti hoidettua turvallisesti loppuun asti.
  • Kissat saattavat olla kotioloissa hyvinkin hankalia hoidettavia. Useimmiten hoito sujuu ongelmitta, mutta varmuuden varalta kissat kannattaa ennen kotikäyntiä siirtää mahdollisimman rajattuun tilaan, sillä oudon ihmisen astuminen kissan reviirille saattaa aiheuttaa eläimen piiloutumisen. Jos potilaan etsimiseen ja kiinniottamiseen kuluu hoitoajasta suuri osa, jää itse hoitamiselle vähemmän varattua aikaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kotikäynnillä on ehdottomasti puolensa. Käynti on usein stressittömämpi sekä eläimelle että omistajalle, mutta siltikään kaikkea ei välttämättä pystytä tekemään kotikäynnillä. Kysy siis aikaa varatessasi, että onnistuuko haluamasi hoidot kotikäynnllä vai pitäisikö eläin viedä suoraan klinikalle. Autan kyllä aina, mikäli vain suinkin pystyn.

OTA YHTEYTTÄ MIKÄLI SINULLE JÄI KYSYTTÄVÄÄ KOTIKÄYNNEISTÄ- vastaan mielelläni.

Terveisin, Laura Petmobiilista