– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490
– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490

ELÄIMEN ROKOTTAMINEN

Koiran rokottaminen onnistuu Petmobiilin liikkuvassa eläinlääkäriautossa

Eläimen rokottaminen kotona

Eläimen rokottaminen on yksi yleisimpiä eläinlääkärin toimenpiteitä. Toimenpide voidaan hoitaa joko eläimen omassa kodissa tai Petmobiilin liikkuvassa eläinlääkäriautossa. Rokotuksen yhteydessä eläimelle tehdään aina myös terveystarkastus.
On hyvä muistaa, että rokotettavan eläimen tulee olla terve ja loislääkitty.

Rokottaminen

Rokottamisella ennaltaehkäistään eläimien keskuudessa leviäviä tartuntatauteja. Oikein rokottamalla vältät rakkaan lemmikin vakavan sairastumisen, joka voi pahimmillaan olla kohtalokas. Koirilla ja kissoilla on omat rokotusohjelmansa, joita seuraamalla pidät huolta, että lemmikkisi on aina oikein rokotettu. Lue alta tietoa koiran ja kissan rokotusohjelmista.

Koiran rokottaminen kotona

Koiranpennun ensimmäinen rokotus annetaan rokotusohjelman mukaisesti 12 viikon iässä, jolloin koiralle annetaan niin sanottu nelosrokote. Nelosrokote sisältää rokotteen parvoripulin, penikkataudin, tarttuvan maksatulehduksen ja kennelyskän varalta. Tämä uusitaan 16 viikon iässä ja tämän lisäksi pennulle annetaan raivotautirokote.

Vuoden iässä koiran rokotusohjelmassa lemmikille annetaan jälleen nelosrokote, sekä raivotautirokote. Tämän jälkeen nelosrokotus ja raivotautirokotus uusitaan kolmen vuoden välein ja kennelyskärokote tehostetaan vuosittain.

HUOM! Koiranäyttelyjärjestäjien sekä koejärjestäjien vaatimukset saattavat poiketa tästä rokotusohjelmasta ja myös ulkomailla vaatimukset saattavat olla Suomen suosituksista poikkeavat.

Lue Koiran rokottamisen hinnasto.

Kissan rokottaminen kotona

Kissanpennun ensimmäinen rokotus annetaan rokotusohjelman mukaisesti 12 viikon iässä. Tämä rokote on yleensä kolmoisrokote, joka sisältää suojan kissaruttoa sekä kissaflunssaa vastaan. Toinen rokote annetaan noin 16-20 viikon iässä, jolloin kissa saa uuden kolmoisrokotteen rokotesuojan tehostamiseksi. Tällöin voidaan antaa myös ensimmäinen raivotautirokotus tarvittaessa.

Vuoden iässä kissan rokotusohjelmassa kissalle annetaan kolmoisrokote sekä tarvittaessa raivotautirokotteen tehoste. Tämän jälkeen kolmoisrokote tehostetaan 1-3 vuoden välein riippuen käytetystä rokotteesta. Raivotautirokote on voimassa kolme vuotta.

HUOM! Kissanäyttelyjärjestäjien rokotevaatimukset niin Suomessa kuin ulkomailla saattavat poiketa tästä ohjelmasta.

Lue Kissan rokottamisen hinnasto.

PETMOBIILI – ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN

Autamme kaikissa eläinten hoitoon liittyvissä asioissa – kysy lisää ja katsotaan miten voisimme olla avuksi!

VARAA AIKA tai KYSY LISÄÄ