– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490
– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490

ESITTELY

         

Petmobiili on pääkapunkiseudulla sekä Länsi-Uudellamaalla liikkuva eläinklinikka, jossa mahdollisuudet perustason pieneläinlääkintään. Petmobiilin avulla hoituvat terveystarkastukset, kiireettömät sairaskäynnit, rokotukset, tunnistusmerkinnät, verinäytetutkimukset sekä peruslaboratoriotutkimukset, ulostenäytteet, sekä lemmikin eutanasia kotona rauhallisessa ympäristössä. Palvelu on ihanteellinen ratkaisu vanhoille eläimille, usean eläimen perheille, sekä ihmisille, joille klinikalle lähteminen on hankalaa. Lisäksi palvelu tarjoaa turvallisemman ja hygieenisemmän vaihtoehdon kasvattajille pentuetarkastuksia sekä pentujen hoitoa varten. Lemmikin hoito tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan kotona, mutta pienille ja keskikokoisille eläimille hoito on mahdollista suorittaa myös autoon tehdyssä pienessä tutkimushuoneessa.

ELÄINLÄÄKÄRI LAURA RAJAKALLIO

Jo lapsesta asti tiesin, mikä minusta tulee isona. Rakkaus eläimiin sekä  koira- ja hevosharrastus johtivat lopulta eläinlääkärin ammattiin, ja valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingistä vuonna 2001.

Ryhdyin yrittäjäksi heti valmistumiseni jälkeen ja lähdimme kollegani kanssa luotsaamaan Itä-Helsingin Eläinlääkäriasemaa Puotinharjussa. Jatkoin tätä työtä aina vuoteen 2013, jolloin luovuin yritystoiminnasta ja jatkoin pieneläinpraktiikkaa ensin Animagi Itäkeskuksessa ja sittemmin vielä Evidensia Itäkeskuksessa vuoteen 2018 asti.

Ajatus omasta yrityksestä kuitenkin kypsyi hitaasti ja aloin pyöritellä mielessäni haaveita omasta eläinklinikka-autosta, jolla tarjota kiireetöntä ja stressitöntä peruseläinlääkintää lemmikin kotona. 

Haave on saatu nyt todeksi ja Petmobiili starttasi liikenteeseen maaliskuun alussa 2018.

Tavoitteeni on tarjota asiakkailleni yksilöllistä, laadukasta ja potilasystävällistä eläinlääkintää. Haluan tuntea asiakkaani, kuunnella heitä sekä hoitaa heidän lemmikkejään kokonaisvaltaisesti ja kiireettömästi. Minulle on tärkeää olla lemmikin omaeläinlääkäri.

Perheeseeni kuuluuko kolmen teini-ikäisen lapsemme lisäksi  kolme sileäkarvaista noutajaa. Vapaa-aikani kuluukin enimmäkseen koirien ja koiraharrastuksen parissa.

Kasvatan sileäkarvaisia noutajia pienimuotoisesti kennelnimellä Dantaran. Oman kasvatustyön sekä sileäkarvaisten noutajien jalostustoimikunnassa toimimisen myötä myös koirankasvattajan arki sekä koirien jalostukseen liittyvät asiat ovat tulleet minulle tutuiksi. Toivonkin siis saavani auttaa myös koiran- ja kissankasvattajia pentueiden sekä siitoseläinten terveysasioissa. Tiineysultraäänitutkimukset, pentuetarkastukset, tunnistusmerkinnät sekä rokotukset hoituvat eläintä stressaamatta puhtaissa kotiolosuhteissa.

Petmobiili on minikokoinen liikkuva eläinklinikka, joka on yksilöllisesti rakennettu umpipakettiautoon. Tämä mahdollistaa lemmikkien hoidon kotiolosuhteiden lisäksi myös tapahtumissa, kuten koiranäyttelyissä tai koiraleireillä.

Autossa on käytössä Idexxin laboratoriolaitteet, joten kotikäynnin aikana on mahdollista saada tuloksia nopeasti odottaessa. Lähetän näytteitä myös tutkittavaksi ulkopuolisiin laboratorioihin tilanteissa, jolloin tulosta ei tarvita välittömästi käynnin yhteydessä tai kun on kyse harvemmin tehtävistä tutkimuksista. Bakteeriviljelyt on mahdollista viljellä ja tutkia auton laboratoriossa, mutta etenkin haasteellisimmissa tapauksissa näytteet pyrin lähettämään niiden tutkimiseen erikoistuneeseen laboratorioon. Patologiset näytteet lähetän patologin tutkittavaksi. Korva- ,raape- ja teippinäytteet voidaan tutkia helposti auton laboratoriossa.