– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490
– ELÄINLÄÄKÄRI KOTIIN – info@petmobiili.fi | 050 5129490

PETMOBIILI VALMISTUMASSA

Vappu lähestyy ja Petmobiilin valmistuminen alkaa vihdoinkin häämöttää lähitulevaisuudessa. Auton sisäosat ovat pieniä kiinnityssysteemejä vailla valmis ja labratoriolaitteet saadaan asennettua vappuaattona. Vapun jälkeen pääsen sitten liikkeelle koko kaluston voimin.

Sisältä Petmobiili on kuin pieni vastaanottohuone. Auton takaosassa on pieni toimenpidepöytä, eläinvaaka sekä laboratorio, jossa pystytään tarkastamaan verenkuva sekä peruselinarvoja melko laajasti käynnin yhteydessä. Mikäli kaikkia tarvittavia määrityksiä ei saada tutkittua autossa, lähetän ne eteenpäin ulkoiseen laboratorioon, josta tulokset saadaan 1-2 arkipäivässä. Myös virtsatutkimukset sekä iho- ja korvanäytteet voidaan tutkia auton pienessä laboratoriossa.

Autossa on pieni lääkevarasto, joten useimmiten lääkkeet saadaan eläimelle mukaan käynnin yhteydessä. Mikäli kuitenkaan tarvittavaa lääkettä ei autosta löydy, kirjoitan siitä reseptin teille haettavaksi lähimmästä apteekista.

Autossa on myös kaikkia perusrokotteita, joten koirien neloisrokotus, raivotautirokotus, kennelyskärokotukset sekä leptospirarokotukset onnistuvat. Kissoille varastosta löytyy kolmoisrokotetta sekä raivotautirokotetta.

Kissojen kastraatiot, haavojen ompelut ja pienet kirurgiset toimenpiteet, kuten koepalojen otto onnistuvat auton toimenpidehuoneessa tehtynä hyvin. Tosin toimenpidepöydän koko rajoittaa hieman autoon tuotavien eläinten kokoa. Osa isoimmista koirista (yli 30kg) joudutaankin hoitamaan kotona.

Autossa on myös kannettava ultraäänilaite, jolla pystyy tekemään tiineysultraäänitutkimuksia (sekä muita käynnillä tarvittavia vatsaontelon ultraäänitutkimuksia) sekä autossa että eläimen kotona.

Eutanasiat hoidan mielelläni eläimen kotona, sillä se on lemmikille huomattavan paljon rauhallisempi ja tutumpi ympäristö. Tällöin viimeiselle matkalle saattaminen sujuu rauhallisesti ilman turhaa stressiä ja pelkoa.

Hammaskiven puhdistuksia koirille ja kissoille on kysytty paljon. Tällä hetkellä en vielä uskalla luvata hammashoitoja Petmobiilissa, sillä minun pitää kartoittaa tilojen toimivuutta ja miettiä onnistuuko hammashoitoon tarvittavien laitteiden sijoittelu autoon. Palaan tähän asiaan, kun klinikka-auto on ajettu sisään.

Älä epäröi ottaa yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää Petmobiilin toiminnasta tai haluat varata aikaa lemmikillesi. Myös kimppakäyntejä tietylle alueelle voidaan sopia, mikäli kiinnostusta löytyy. Ilmoittelen tulevaisuudessa myös Facebookissa, mihin Petmobiili on ajamassa jolloin saadaan kilometrikorvauksia hilattua alemmaksi, kun käyntejä saadaan useampi samalle alueelle.

Tässä Petmobiili ennen ja jälkeen teippauksen:

 

 

Hyvää loppuviikkoa ja nähdään tien päällä tai käynnillä!